Uldne historier

Velkommen til Teglgårdens fåresnak. Jeg håber du får glæde af at læse og se billeder her. Du er meget velkommen til at kommentere mine indlæg. Klik ind på www.gotuld.dk og se præsentationen af uld, garn og opskrifter.

fredag den 6. juni 2008

Nye lam

Vi kunne høre det, allerede på vej ned mod fåreboksene, at nu har Tara fået lam.
Hun snakker med sin helt specielle fåremoder-stemme, som vi hører de første par dage ved læmningerne. Hun står med dem i solskinnet, uden for staldbygningen. To dejlige gimmere, store og kvikke. Da vi kom ud, var den sidste på benene, vaklende dog, men oppe at stå og søgende på vej til "mælkebaren" Hun slikker dem tørre, snakker og bakker lidt, har stadig sammentrækninger, børen skal lige ud også.
Der kan gå nogle timer inden hun er færdig. Lammene malker indimellem, vakler igen, vælter og ligger sig. Hun skraber i jorden ved dem, jager dem op igen - de skal have mere af den gode råmælk, den første mælk der indeholder det bedste startskud på livet, masser af energi og immunstoffer.

Bare et par meter væk ligger de to andre får med deres lam og Bastian, vores vædder. Alt er roligt derude. Vi ved, at de har været hos hende hele natten, vogtet og passet på. Mange gange står de op og danner ring om hende under læmningen.